Představujeme značky - Castelli

Další úspěšnou značkou v našem portfóliu je CASTELLI. Tato italská "voňavka" je na českém trhu relativně zavedená a oblíbená především u silničních cyklistů a těch, kteří hledají opravdu kvalitní až nekompromisní produkt.

Značka Castelli je jedna z mála, která se soustředí opravdu jen na cyklistické oblečení a netříští pozornost. Do vývoje produktů investuje velké peníze a spolupracuje s TOP týmy ve světě cyklistiky, proto i nejlevnější dres CASTELLI nabízí skvělý střih, kvalitní materiály a množství praktických vychytávek... Ještě oblíbenější jsou cyklistické kalhoty CASTELLI, které nabízí kvalitní a super funkční cyklo vložky!

Návrh bez názvu-9

Historie značky sahá až k roku 1876, kdy vzniká v srdci Milána značka Vittore Gianni, která se specializuje na sportovní oblékání. Mimo jiné tuto značku nosí fotbalisté AC Milán či Juventus Turín.

V roce 1910 pak vzniká první cyklistická kolekce a to konkrétně pro Alfreda Bindu, toho času mistra světa a pětinásobného vítěze Giro d´Italia.

V roce 1935 do firmy přichází mladý Armando Castelli, čímž businnes značky nabírá zcela nový směr a soustředí se právě na cyklistiku. V průběhu čtyřicátých a padesátých let pak oblečení Vittore Gianni vozí 12 PRO týmů včetně největších es světové cyklistiky jako Louison Bobet, Raphael Gimignani či Jacques Anquetil! 

castelli

Roku 1974 spatřuje světlo světa logo škorpiona a značka CASTELLI jako taková.

V roce 1977 CASTELLI nabízí jako první elastické cyklistické šortky z materiálu Lycra pro běžný trh. Do té doby se tyto materiály využívali jen v závodním světě.

Na Giru 1981 vyrazili první závodníci v celobarevných cyklistických šortkách, do té doby byly šortky výhradně černé. Ne náhodou byly z dílny CASTELLI!

V roce 1983 přichází CASTELLI jako první se sublimačním potiskem na cyklistickém dresu. Je tak možné poprvé udělat celobarevná loga sponzorů přímo na dres!

Ve stejném roce pak na jarní klasice Walonský šíp ve strašném počasí obléká Bernard Hinault první dres s Windproof technologií a vítězí! Dres je opět z dílny CASTELLI.

CASTELLI blog 3

Rok poté pro změnu na klasice Paris-Roubaix Francesco Moser obléká první zateplený cyklistický dres CASTELLI

V roce 1996 obléká CASTELLI na OH v Atlantě italský MTB team a Paola Pezzo vítězí v první cyklistické závodní kombinéze. Ve stejném roce pak představuje CASTELLI první ucelenou dámskou kolekci cyklooblečení!

Dnes je CASTELLI jedním z lídrů na trhu s cyklooblečením. Mimo jiné produkty CASTELLI vozí team INEOS, je oficiálním dodavatelem dresů pro lídry Giro d´Italia (repliku růžového dresu občas najdete i u nás v Bajkavárně).

J) Banner do textového pole na web-2

Máme rádi značky s příběhem a jak vidíte, to přesně CASTELLI je. Bohatá historie a obrovské zkušenosti, tím se pyšní tato značka...

V naší nabídce pak najdete průřez kolekcí od ponožek a čepic až po dresy, bundy a bezkonkurenční kalhoty, které ocení každý, kdo to s cyklistikou myslí vážně. Kompletní přehled najdete ZDE.

Při výběru doporučujeme dát pozor na velikosti. Italové jsou jak známo drobnější postavy a vezmeme-li v potaz italské cyklisty, běžná česká postava má problém :-) Doporučení je tedy volit velikost o jednu až dvě větší (záleží na kolekci a střihu). Ideální je rozhodně vyzkoušet přímo u nás a ještě si u toho můžete dát skvělou kávu! :-)

CASTELLI blog 2